Экспертно

У Києві влада заявляє про чергові обшуки в «Київтеплоенерго»

Читать на русском

У Києві влада заявляє про чергові обшуки в «Київтеплоенерго»

У Києві влада заявляє про чергові обшуки в «Київтеплоенерго»

Сьогодні, 26 квітня, на підприємство критичної інфраструктури КП «Київтеплоенерго» з обшуками прийшли працівники Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві та Служби безпеки України. Обшуки пов’язані з ухвалою Печерського суду у справі про закупівлю важливих для роботи підприємства запчастин, що нібито була виконана з порушеннями.

Про це КВ стало відомо з повідомлення КМДА.

“У результаті дій правоохоронців, працівники підприємства, від яких залежить робота критично важливих об’єктів столиці, виявились заблокованими в будівлях та не можуть повною мірою виконувати свою безпосередню роботу”, – заявляє КМДА.

Наголошується, що постійні обшуки створюють загрозу зриву технологічних процесів вироблення електроенергії та тепла.

“Втручання в управління критично важливими об’єктами столиці та блокування роботи персоналу може призвести до порушення схем роботи теплоенергетичної інфраструктури Києва та вплинути на процес надання послуг киянам. Крім того, це негативно впливає на працівників, більшість яких виконує роботу в небезпечних умовах, адже енергооб’єкти столиці ворог не припиняє атакувати”, – заявляє КМДА.

«Київтеплоенерго» забезпечує столицю тепловою та електричною енергією. На сьогодні колектив підприємства налічує понад 9 тисяч працівників, які щоденно забезпечують роботу потужного теплоенергетичного комплексу. Це дві потужні ТЕЦ, майже 200 котелень, понад 2,7 тисячі кілометрів теплових мереж і сміттєспалювальний завод «Енергія».