Экспертно

Голова «Укренерго» Володимир Кудрицький під час війни отримав новий будинок за заниженою вартістю

Читать на русском Read in English

Голова «Укренерго» Володимир Кудрицький під час війни отримав новий будинок за заниженою вартістю

Голова «Укренерго» Володимир Кудрицький під час війни отримав новий будинок за заниженою вартістю

Голова «Укренерго» Володимир Кудрицький приховав новий будинок, який збудував під час війни.

Про це пише blackboxosint.com.

 qhtixhiqttidzuant

За даними з Реєстру речових прав на нерухоме майно дружина Кудрицького, Ястремська Олександра Жоржівна, 22 грудня 2022 року оформила операцію з купівлі земельної ділянки у Києві на вулиці Генерала Павленка за 559 тисяч 902 грн, тобто за 14 тисяч доларів. При цьому реальна ринкова вартість такої ділянки становить близько 75 тисяч доларів, що свідчить про заниження офіційної вартості покупки більш ніж у 5 разів.

На цій земельній ділянці розташований новозбудований будинок, вартість якого може досягати 300-400 тисяч доларів США. І, за наявною інформацією, будинок не має офіційного оформлення та не зареєстрований належним чином.

Роки війни для родини Кудрицького, на відміну від мільйонів українців, стали дуже успішними. 13 вересня 2023 року дружина Кудрицького стала власницею автомобіля TOYOTA Highlander 2022 року випуску за 2 млн 339 тисяч 709 гривень. Кудрицький же, за час дії військового стану, здійснив вже 11 виїздів за кордон. Окрім приватного відвідування Польщі зафіксовано 5 подорожей до Бельгії, 2 — до Швейцарії, і одна поїздка до США.

Можна тільки уявити собі, якого розміру грошові заощадження зберігає голова правління ”Укренерго”, враховуючи рівень його зарплат та премій, а також масштаби корупційних оборудок у держкомпанії. І хоч звичайні громадяни позбавлені можливості знати про майновий стан Кудрицького, що, безперечно, лише полегшує його шлях до особистого збагачення, правоохоронні та контролюючі органи цю можливість мають. Сподіваємося, скористаються, бо те, що відбувається вже багато років в національній енергетичній компанії, не витримує жодної критики.

368.media