Экспертно

У «Центренерго» відповіли, чи можна відновити Трипільську ТЕС

Читать на русском Read in English

У «Центренерго» відповіли, чи можна відновити Трипільську ТЕС

У «Центренерго» відповіли , чи можна відновити Трипільську ТЕС

Трипільська ТЕС у Київській області, яка була зруйнована російським ракетним ударом, підлягає відновленню, і від європейських країн вже є пропозиції щодо надання обладнання.

Про це «Голосу Америки» розповів голова наглядової ради "Центренерго" Андрій Гота.

«Будь-що підлягає відновленню, минулого літа мали схожу картину, коли ці блоки були не відремонтовані і на деяких станціях не працювали зовсім. Тобто відновити ми можемо все. У нас дуже добрий колектив, дуже вмотивований колектив для відновлення», – сказав Гота.

Водночас, він зазначив, що без міжнародних партнерів це зробити майже неможливо. Але європейські країни вже пообіцяли енергетикам надати трансформатори, турбіни та інше обладнання.

«Але знову-таки, без достатньої кількості ракет для протиповітряної оборони – це, м’яко кажучи, марна справа буде», – вважає Гота.

Трипільська ТЕС забезпечувала світлом майже 3 мільйони людей і була найбільшим постачальником електроенергії у Київській, Житомирській та Черкаській областях. За словами Готи, поки що споживачі не відчують значних перебоїв зі світлом, проте відключення можуть початися ближче до літа, а найскладніший період буде взимку.