Экспертно

У Пірнівській громаді перевірили бомбосховища (ФОТО)

У Пірнівській громаді перевірили бомбосховища (ФОТО)

Тимчасова контрольна комісія щодо належного утримання, безперешкодного доступу та використання населенням бомбосховищ у Київській області провела чергове виїзне засідання

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської обласної ради.

Комісія перевірила шість закладів середньої освіти, чотири садочки та один позашкільний підрозділ Пірнівської гімназії.

Депутатська комісія разом з представниками ДСНС надала рекомендацію дооблаштувати укриття та призначити його чергове обстеження представниками технічного нагляду.

Найбільш критичними об’єктами, за словами сільського голови Сергія Книжникова, є заклади освіти у селах Лебедівка та Новосілки. Новосілківська гімназія має лише підвальне приміщення-погріб, яке облаштовано під просте укриття. Воно вміщає 16 осіб, а в закладі навчається більше 100 дітей. Лебедівська гімназія та дошкільний заклад мають таку ж проблему. Відтак, сільська рада планує розробити ПКД на нове будівництво захисних споруд цивільного стану для цих закладів освіти.

У "Воропаївська початковій школі" Жукинського ліцею, побудували просте укриття-бліндаж. Для його облаштування використали залізний контейнер, обнесений дерев’яними балками. Це — спільна робота місцевої влади, благодійників, місцевих депутатів та громадськості.

Щодо дошкільних закладів освіти Пірнівської громади, то не всі мають облаштовані укриття, які дозволяють забезпечувати дітям очне навчання. Так, у садочку "Берізка" у селі Пірнове лише планується будівництво аналогії модульного простого укриття.

Загалом, комісія ТКК надала свої висновки та рекомендації щодо наявного стану простих укриттів закладів освіти Пірнівської громади.

Нагадаймо, що уряд Литви профінансує ремонт старого укриття в Ірпінській громаді.