Экспертно

ЗМІ розповіли, як тікав з України керівник аеропорту «Київ» Денис Костржевський

Читать на русском

ЗМІ розповіли, як тікав з України керівник аеропорту «Київ» Денис Костржевський

ЗМІ розповіли , як тікав з України керівник аеропорту «Київ» Денис Костржевський

13 лютого виповнилось два роки, як Україну за 9 днів до початку повномасштабного вторгнення РФ покинув голова Ради директорів міжнародного аеропорту «Київ» (Жуляни) Денис Костржевський.

На приватному літаку Hawker 850XP, бортовий номер TC-MFY, о 15.07 відбув до Іспанії, де раніше в Марбельї за $8 млн придбав у Дмитра Фірташа віллу на берегу Середземного моря. Його родина виїхала через Білорусь.

Літак, зафрахтований Денисом Костржевським 13.02.2022, також летів через Білорусь, хоча Кабмін України з 26 травня 2021 року заборонив польоти над білоруською територією.

Шлях до Іспанії неблизький, а транзит через Білорусь значно збільшує відстань і витрати. Невідомо, чи здійснювалася посадка в Білорусі, фактично повністю контрольованій на той час спецслужбами РФ, але і просто транзит над Білоруссю збільшує відстань на кількасот кілометрів.

При вторгненні в Україну з метою швидкого захоплення столиці планувалося взяти під контроль аеродроми в Гостомелі, Василькові та Києві. Це найшвидший спосіб перекидання військ. Отже, вищезгаданий маршрут польоту керівника столичного аеропорту виглядає підозріло.

Станом на зараз Денис Костржевський залишається в Іспанії.

Нагадаймо, що він є власником і учасником у таких компаніях: ТОВ «Майстер-Авіа», Компанія управління активами «Ніка-інвест», ТОВ «НОТ», ТОВ «Лівобережжя Плюс», ТОВ «Інвестиційний союз ЛИБІДЬ», ТОВ «Будівельна компанія «Міськжитлобуд» , ПРАТ «Міоритм», ТОВ «Юстітан», ТОВ «Юніверсал Плюс» та ТОВ «Центр сучасних інвестиційних рішень», ТОВ «Медірадіопрепарат», страхова компанія «Експо Страхування», ТОВ Управляюча компанія «Юкрейніан Сіті Сервіс», ТОВ «Експлуатуюча організація» ГОЛОСІЄВО».

Також нагадаємо, що в 2006 році на парламентських виборах він був в одному виборчому списку (блок «Не Так») із Віктором Медведчуком, Нестором Шуфричем та Юрієм Бойко. А на виборах 2002 року був №12 у списку блоку Наталії Вітренко.

Отже, діяч із подібним бекграундом продовжує контролювати стратегічний для держави об’єкт.

Два роки тому Україну масово покидали інші подібні персонажі. Ось далеко не повний перелік. Список станом на 12 годину дня 14 лютого 2022 року: нині вже покійний Ілля Ківа 30 січня відбув в Аліканте (Іспанія), Сергій Льовочкін 10 лютого відлетів до Венеції (Італія), Юлія Льовочкіна 26 січня вирушила до Ніцци (Франція), Вадим Рабинович 3 лютого полетів у Тель-Авів (Ізраїль), Наталія Королевська та Юрій Солод 9 лютого полетіли до Риги (Латвія), Ігор Абрамович 12 лютого вилетів до Варшави (Польща), Вадим Столар 12 лютого вирушив до Ніцци (Франція), Тетяна Плачкова 13 лютого полетіла до Відня (Австрія).

kritika.news