Экспертно

Естонія може закрити пункти пропуску на кордоні з Росією

Читать на русском

Естонія може закрити пункти пропуску на кордоні з Росією

Естонія може закрити пункти пропуску на кордоні з Росією

Країна-агресор Росія продовжує здійснювати міграційний тиск на Балтійські держави, зокрема й на Естонію. Через це в Талліні не виключають можливості закриття пунктів пропуску на кордоні з РФ.

Про це повідомили в Управлінні поліції та прикордонної охорони Естонії. Там уже зараз радять естонцям не їздити до Росії.

У поліції зазначили, що протягом останніх тижнів РФ навмисно скеровувала до естонського кордону групи іноземців, які не мають законного права на в’їзд до Європейського Союзу.

"Якщо ці дії триватимуть, ми будемо змушені закрити пункти пропуску з метою захисту національної безпеки та громадського порядку, як це вже було зроблено у Фінляндії через міграційний тиск", – сказано у повідомленні.

У разі закриття кордону з РФ люди, які вʼїхали на російську територію, не зможуть повернутися назад до Естонії через закритий пункт пропуску.

"У разі закриття пункту пропуску це стосуватиметься всіх, хто перетинає там кордон. Це означає, що для повернення до Естонії вам доведеться скористатися іншим пунктом перетину кордону, що може збільшити вашу подорож на кілька сотень кілометрів", – попереджають в Управлінні.

Естонія може закрити пункти пропуску на кордоні з РФ: що відомо qrxiquikhihdant