Экспертно

Росія почала зміцнювати кордони після рейдів добровольців, - ГУР

Читать на русском

Росія почала зміцнювати кордони після рейдів добровольців, — ГУР

Росія почала зміцнювати кордони після рейдів добровольців, — ГУР

Росія почала зміцнювати кордони після рейдів добровольців. Зокрема окупанти почали тренувати новобранців та готувати зміцнення.

Про це повідомляється у "Telegram"-овому каналі Головного управління розвідки МО України.

За даними ГУР, заходи щодо зміцнення ділянок російського кордону в Білгородській, Курській, Брянській областях держава-агресор активізувала після рейдів "Сибірського батальйону", "Російського добровольчого корпусу" та легіону "Свобода Росії".

Особовий склад угруповань військ РФ "Курськ", "Брянськ" та "Білгород" тренують виявляти та боротися з диверсійно-розвідувальними групами, вести штурмові дії в умовах міської забудови, охороняти та обороняти об’єкти критичної інфраструктури.

Вишкіл новобранців для посилення прикордонних російських регіонів окупанти проводять, зокрема, в окупованому Маріуполі та інших окупованих містах України.

Також противник зміцнює, удосконалює та маскує зміцнення у Білгородській, Курській, Брянській областях та намагається збільшити там кількість засобів боротьби з дронами, РЕБ та ППО.

Зокрема, у Курську область планують перемістити підрозділи 5-ї зенітно-ракетної бригади ворога, яка зараз знаходиться на окупованій території Луганської області.

До того ж, інженерні підрозділи росіян збільшують географію мінно-вибухових загороджень у прикордонних областях.

Реакція місцевих росіян

ГУР повідомляє, що серед місцевого населення зазначених областей зростає рівень невдоволення діями муніципальних чиновників, влади в Кремлі та російських пропагандистів, які рекомендують мешканцям прикордоння "терпіти" і поринути у скорботу за вбитими під час теракту в Підмосков’ї росіянами.