Экспертно

Армія окупантів збільшила застосування FPV-дронів проти цивільних

У Силах оборони Півдня повідомили, що армія московитів збільшила застосування FPV-дронів проти цивільного населення на 40% у прифронтових регіонах трьох областей.

Про це йдеться у дописі у Telegram.

“Протягом минулої доби окупанти застосували 234 FPV-дрони у межах прифронтових регіонів Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей. Це на 40% більше ніж попередньої доби”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що, крім того, за минулу добу окупанти запустили 13 ударних БпЛА типу “Ланцет” та скинули з безпілотників різних модифікацій 269 осколкових боєприпасів.

“І тут стійка тенденція до збільшення щонайменше на 15 % щодобово. Але проти них досить вдало працює наша РЕБ. І все ж внаслідок застосування дронів та розривних боєприпасів поранено 3 цивільні особи”, — розповіли уу відомстві.

До слова, московитські окупанти двічі безуспішно намагалися штурмувати позиції українських захисників у районі Кринок Херсонської області.

Під час повітряної тривоги, яку оголошували о 09:31, російські окупанти з МіГ-31К вдарили по Львівській області “кинджалами”.

Нагадаймо, що Сили оборони України вночі знищили 18 ворожих крилатих ракет Х-101/Х-555 та 25 ударних БПЛА типу Shahed-136/131.