Экспертно

Масований удар рф по енергетиці: атаковано кілька областей

Росія завдає четвертого масованого ракетного удару по Україні за останній тиждень.

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

29 березня Росія завдала нового комбінованого удару по Україні "шахедами", крилатими ракетами з Ту-95МС та аеробалістичними "Кинджалами".

Атака розпочалась після опівночі з "шахедів", які майже всю ніч атакували центральні та західні області України, розвідуючи систему ППО.

Після 4 ранку на територію України залетіли запущені з Ту-95МС крилаті ракети, а близько 5 ранку Росія вдарила "кинджалами" по Львівщині біля Стрия.

Близько 5 години ранку, як Повідомили повітряні сили, Росія балістичними ракетами вдарила по південних і центральних регіонах, зокрема у напрямку Кременчука та Дніпра, там лунали вибухи. Також повідомляли про удар біля Миргорода.

Після 5 години ранку перші групи крилатих ракет з Ту-95 через Волинь досягли Львівщини, решта ракет прямувала на захід через Хмельниччину, Житомирщину та Вінниччину. Зрештою ракети попрямували у бік Івано-Франківська.

Після 5.30 Повітряні сили кілька разів повідомляли про нові ракети, які атакували цілі біля Франківська.

Укренерго повідомляє про наслідки чергового терористичного удару росіян по енергетичній інфраструктурі:

Міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив, що ворог бив по об’єктах у Дніпропетровській, Полтавській, Черкаській областях.

"Ціллю атаки дронами та ракетами були, зокрема, об’єкти генерації електроенергії. Енергетики, рятувальники вже працюють над ліквідацією наслідків", — йдеться в повідомленні.

Фото ілюстративне, з відкритих джерел

«Аргумент»