Экспертно

Підрядник в Києві "відмив" 3,5 млн гривень на ремонті мостів

міст Патона

У Києві стало відомо про підозру директору підрядної організації, яка займалася ремонтом мостів, у "відмиванні" понад 3,5 млн гривень. Цей підприємець уклав договір на ремонт мостів з міським комунальним підприємством "Київавтошляхміст".

Про цю подію повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора в середу, 3 квітня. Проте, згідно зі слідством, він вніс недостовірну інформацію до актів виконаних робіт, додаючи матеріали, які не передбачені договором. Це призвело до необґрунтованого збільшення вартості проекту.

міст Метро

міст Метро

Крім того, було виконано додаткові роботи, які не були включені до кошторису та договору, що також спричинило додаткові витрати.

Експерти підтвердили завдання збитків столичній громаді на суму понад 3,5 млн гривень. Підозрюваний керівник також повідомлений про підозру за фактом службової недбалості, що призвела до серйозних наслідків.

У межах цього ж кримінального провадження окружна прокуратура повідомила про підозру головному інженеру комунального підприємства.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу для керівника підрядної організації. У випадку визнання його провини, йому загрожує до 12 років ув’язнення.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua українець вкрав електроенергії на півмільйона з початку війни, встановивши "спецпристрій"

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, готівкою можна буде витрачати не більше 10 тисяч: навіщо приймають це рішення

Нагадуємо, що людина померла, а гроші з рахунку списуються: в "Ощадбанку" пояснили в чому справа