Экспертно

Один із керівників Київської обласної прокуратури обзавівся елітною нерухомістю "магічним" способом

Один із керівників Київської обласної прокуратури обзавівся елітною нерухомістю

Відповідальний за екологічний напрямок прокурор Київської обласної прокуратури Олександр Гуцуляк оселився у котеджному містечку, справою якого займалась його ж прокуратура

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "bihus.info".

Йдеться про котеджне містечко “Вітаград”, що розташоване в Ходосівці, за 7 кілометрів від Києва. Де вартість будинків стартує з 18 мільйонів гривень.

Восени 2021-го суд арештував низку земельних ділянок, в тому числі і у “Вітаграді”, через нібито земельні і природоохоронні проблеми. Втім, вже за рік той самий суд “передумав” і скасував арешт. У матеріалах суду є посилання на лист Київської обласної прокуратури, відповідно до якого було недостатньо доказів, які б свідчили про порушення природоохоронного законодавства на вказаних ділянках.

Через півроку після цього в котеджному містечку оселився Олександр Гуцуляк, відповідальний за екологічний напрямок прокурор все тієї ж обласної прокуратури. Чоловік заїхав в двоповерховий котедж площею у 180 квадратних метрів. За даними з ресурсів забудовника, маєток такої площі тут коштує нині близько 18-19 мільйонів гривень.

Тоді, ж у травні 2023-го, Гуцуляк пересів і на нове авто – BMW X5 2022 року випуску. І ділянки під маєтком, і авто записані на батька прокурора.

В розмові з журналістам Гуцуляк переконував, що його робота в прокуратурі ніяк не пов’язана з переїздом у “Вітаград”. А ще, що маєток не купувався, а будувався, бо батько нібито придбав лише земельну ділянку:

Будинок ніхто не купував, а будували. По-друге, будинок батька. Він купив ділянку і відповідно будував будинок.

Іронічно, але за декларацією Гуцуляка майже 9 соток в дорогій пристоличній Ходосівці батькові обійшлися у менше, ніж 200 тисяч гривень. Стільки нині тут коштує одна сотка. Окрім цього, прокурор заявив, що будувати маєток почали на початку 2023-го, а заїхав він вже влітку того ж року. Втім, відповідно до аерознімків сервісу ЛУН та Google Earth Pro, будинок, у якому мешкає прокурор, почали будувати ще восени 2021, а навесні 2022 він вже був готовий. Олександр Гуцуляк в розмові з журналістами пояснив це “магією”.

Батько прокурора, Віктор Гуцуляк, розповів журналістам вже іншу історію. Чоловік каже, що ділянку купив ще у 2021-му, але не оформлював, а “домовився із забудовником”. При цьому, синові, який в результаті там і оселився, він нібито нічого не розповідав. Тоді ж нібито і почав будівництво. Також чоловік каже, що займається бізнесом і може собі це дозволити:

Мені 63 роки. Я можу собі дозволити в будь-якому куточку України купити земельну ділянку.

Зважаючи на те, що батько Гуцуляка в останній час став також власником ще двох квартир (у Києві та в Ірпені) і спираючись на вартість маєтків від забудовника (плюс, на реальну ціну землі в Ходосівці), то, за даними журналістів, офіційного заробітку батька прокурора за останні роки було б недостатньо для придбання і нерухомості, і нової автівки.

Нагадаймо, що колишній районний прокурор Києва Нечипоренко обзавівся елітною нерухомістю на Київщині.