Экспертно

ДБР: Румунія передала Україні підозрюваного в організації наркосиндикату

Українські правоохоронці оголосили підозрюваного у міжнародний розшук у грудні 2023 року

Румунські правоохоронці передали Державному бюро розслідувань (ДБР) підозрюваного в організації міжнародного наркосиндикату. На думку слідчих , він відповідав за діяльність злочинної організації в Україні та країнах ЄС, повідомляє 30 квітня пресслужба ДБР.

Українські правоохоронці оголосили підозрюваного у міжнародний розшук у грудні 2023 року.

«Після встановлення його місця перебування у лютому 2024 року ДБР звернулось з клопотанням до правоохоронних органів Румунії, які його й затримали. За рішенням судів Румунії на міжнародному пункті пропуску «Порубне-Сірет» підозрюваного передано представникам Державного бюро розслідувань», – зазначено у повідомленні.

За даними ДБР, це вже восьмий підозрюваний у діяльності цієї злочинної організації, якого було затримано слідчими.

«Діяльність організації, яка діяла за участі правоохоронців, була спрямована на незаконне виробництво, перевезення, зберігання з метою збуту, незаконний збут психотропних речовин – PVP, 4-ММС (4-метилметкатинон) та амфетаміну в особливо великих розмірах та їх контрабанду з України до країн Європейського Союзу, а також до РФ», – наголошують у ДБР.

У ході розслідування вилучено понад 300 кілограмів заборонених речовин на понад 200 мільйонів гривень, зазначили слідчі.

Державне бюро розслідувань у 2023 році розслідувало 728 кримінальних проваджень за фактами незаконного обігу наркотиків, до суду направлено 187 обвинувальних актів. За матеріалами розслідувань суди винесли вироки щодо 77 людей, які брали участь у наркоторгівлі.

Форум