середа22 січня 2025
newspn.in.ua

Як уникнути позеленіння картоплі під час зберігання.

Іноді під час зберігання картоплі можуть виникати проблеми, і вона починає зеленіти. Це не лише псує її смакові якості, але й робить її небезпечною для здоров'я. Тому важливо запобігати позеленінню.
Как предотвратить позеленение картофеля во время хранения.
Іноді при зберіганні картоплі можуть виникати проблеми, вона починає зеленіти. Це не лише псує її смакові якості, але й робить її шкідливою для здоров'я. Тому важливо уникати позеленіння.

Про правила зберігання картоплі інформує Главпост.

По-перше, слід знати, що зелений колір обумовлений високим вмістом у картоплі соланіну. Ця речовина надає продукту гіркоти, вона небезпечна для організму в великих кількостях. Однак навіть одноразова страва з зелених бульб може викликати нудоту, головний біль та запаморочення. Тому таку картоплю не рекомендується вживати в їжу.

Щоб уникнути позеленіння, картоплю потрібно зберігати в сухому, прохолодному, темному місці з мінімальним освітленням. Зазвичай таким вимогам відповідають погреби.

Якщо підходящого місця немає, можна використовувати темне агроволокно, щоб воно дихало. Дуже погана ідея використовувати пакети, оскільки в них погано надходить повітря. Вони створюють парниковий ефект, через що картопля може почати гнити.

Раніше ми писали про те, що астрологи назвали трійку найвірніших чоловіків за знаком Зодіаку.