Про це повідомляє Главпост, посилаючись на Express.
Як пояснюють експерти з компанії Asheville Bee Charmer: «Будь-яка сировина меду з часом кристалізується, однак тип меду, спосіб зберігання та температура відіграють вирішальну роль у цьому процесі». Процес кристалізації меду залежить від температури, і чим нижча температура, тим швидше вона настає. Особливо кристалізація активізується при температурі нижче 10°C.
«Не зберігайте мед у прохолодному підвалі або неопалювальному приміщенні», – радять спеціалісти.
Це пов'язано з тим, що такі умови прискорюють перетворення рідкого меду на більш густу форму. Найкраще зберігати мед при кімнатній температурі, в межах 10-21°C, і уникати вологих або холодних приміщень, таких як зимові сади, гаражі або підсобні приміщення. Ідеально підійде прохолодна, суха шафа.
Ще одним важливим моментом є упаковка меду. Експерти радять уникати пластикових контейнерів для зберігання меду, оскільки пластик більш пористий, ніж скло, і може пропускати вологу, що сприяє кристалізації.
Також ми писали про те, які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовій печі і чому.