Про це повідомляє Головпост.
1. Молочні продукти
Молоко та вершки можуть згорнутися або втратити поживні властивості, якщо їх розігрівати в мікрохвильовці.
2. Курка та м'ясо
М'ясо, особливо курка, може стати сухим і жорстким, якщо його неправильно розігріти.
3. Їжа в пластиковій упаковці
Пластик може виділяти шкідливі речовини під час нагрівання, тому краще використовувати посуд, спеціально призначений для мікрохвильовки.
4. Рис і макарони
Залишений рис і макарони можуть стати сухими або нерівномірно прогріватися, а неправильний розігрів підвищує ризик бактерій.
5. Мед
Мед втрачає корисні властивості при перегріванні, краще використовувати його в холодному вигляді або на водяній бані.
6. Шоколад
При розігріванні шоколад може втратити текстуру, тому його краще розтоплювати на водяній бані.
7. Морепродукти
Риба та інші морепродукти під впливом мікрохвильовки стають сухими і жорсткими.
Окремо нагадаємо: дресирувальник назвав найшвидший спосіб заспокоїти собаку.